NECAP CONSTRUCT OVERZICHT VAN

REALISATIES & PROJECTEN

DPG Media Bouwgroep Besix

Voor het eigentijdse kantoorgebouw van mediagroep DPG Media aan het Antwerpse Kievitplein dat de volledige nieuwsredactie huisvest werkten we in opdracht van Bouwgroep Besix. In een recordtijd van 19 maanden kreeg de wijk rond het Centraal Station er een architecturale parel bij. Niet alleen de 1.000 werknemers, maar ook het publiek kan van de horeca in de transparante sokkel van het pand genieten.

Necap Construct plaatste de buitenplafonds die perfect aansloten bij de technische en esthetische keuzes in het ontwerp.

Maison de la Poste MBG

Het vroegere administratieve centrum van Tour & Taxis, ‘ancien’ postgebouw en lang vervlogen nachtclub biedt nu trots onderdak voor 15 stijlvolle evenementenruimtes. Maison de la Poste trekt met het uiteenlopende interieur van onder andere de orangerie, de wintertuin of de intieme cinema zowel private als openbare feestelijkheden aan.

Necap Construct speelde een grote rol in de totaalafwerking: zowel de plaatsing van wanden en plafonds als schrijnwerkerij op maat kwamen te pas.

Oase Montaignehof & Sportoase De Lo Groep Van Roey

Sportoase, die 18 sport- en ontspanningscentra in Vlaanderen beheert, ontvangt jong en oud om aan een gezonde geest in een gezond lichaam te werken. De groep ontving meermaals het ISO-certificaat voor veiligheid en kwaliteit, waarbij onder meer de infrastructuur werd beoordeeld.

Sportoase rekende op Necap Construct voor de vestigingen De Lo in Heist-op-den-Berg en Montaignehof te Lanaken voor afwerking met wanden en plafonds.

Iris Tower Ghelamco

De beglaasde eclips van 137 meter hoogte naast het Noordstation te Brussel gaat het leven door als Iris Tower. Ghelamco zorgde ervoor dat de tweeduizend werknemers van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel er sinds 2020 op een aangename manier hun werk kunnen uitvoeren.

Ook Necap Construct strijkt een deel van de eer op voor de gebogen wanden en plaatsing van bijbehorende deuren.

Weerts Group Kuehne+Nagel

De wereldwijde logistieke speler Kuehne+Nagel die zich op transporttechnologie via de grond, op het water, in de lucht en zelfs de ruimte focust, breidde het Europees distributiecentrum in Tessenderlo uit. De nieuwe magazijndelen sluiten perfect aan bij de bestaande gebouwen.

Necap Construct kon hun vertrouwen inlossen door de totale binneninrichting tot en met het finale schilderwerk.

Redemptoristenkerk

Het voormalige Klooster van de Gentse Redemptoristen kreeg een nieuwe bestemming onder de noemer ‘Clemenspoort’: een leef-, vormings- en inspiratieplek. Daarbij vormen respect voor de architecturale waarde en de kwaliteiten van de kerk de startbasis. Studenten en paters wonen er samen rondom de strakke designkerk.

Op de veelzijdige site plaatste Necap Construct hoogwaardige wanden en plafonds.

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) Exilab

Het LUMC is het academische ziekenhuis van de Universiteit Leiden (Nederland) en heeft naast dagdagelijkse ziekenzorg ook een educatieve functie voor enkele opleidingen. De constante renovatie van de vele gebouwen die het LUMC telt, gaat zo goed mogelijk door zonder hinder voor patiënten of studenten.

Necap Construct zorgde voor een impactvolle upgrade met Metal Pantiles ventilatieplafonds.

Lokale Politie Antwerpen Bouwgroep Besix

Hoewel het gebouw aan Oudaen voor elke Antwerpenaar gedurende jaren gekend stond als hét politiegebouw, is die nu reeds gewend aan Post X, het nieuwe hoofdkantoor aan de binnensingel. Het complex bestaat uit twee hoge kantoortorens aan elkaar verbonden door een vier verdiepingen tellende centrale kern. Een groendak en passieve technieken loodst haar bewoners de 21ste eeuw in.

Post X vertrouwde ons de acustica en afwerking toe die we realiseerden met onze akoestische wanden en geperforeerde plafonds.